Στο Πήλιο…

– Το Ria Rooms στον Κισσό, πολύ κοντά στην Τσαγκαράδα, διαθέτει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, στα 40€ το δίκλινο.
– Το Sea Front, στην παραθαλάσσια Μηλίνα, σας περιμένει για πρόβα καλοκαιριού, σε πανέμορφα δωμάτια με θέα θάλασσα, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 42€ το δίκλινο.
– Ο Ξενώνας Ρούσης στη Ζαγορά έχει χρωματιστά, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια στα 45€ το δίκλινο (65€ αν θέλετε και τζάκι και πρωινό).

Στην Πελοπόννησο…

– Το Ξενοδοχείο Τσολαρίδης στην Κυπαρισσία προσφέρει περιποιημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν την θάλασσα, στα 35€ το δίκλινο.
– Στον Ταΰγετο, στο χωριουδάκι που λέγεται Πολιάνα, βρήκαμε το Taygetos Relaxing Cottage, το οποίο νοικιάζεται ολόκληρο, είναι δηλαδή ένα ολόδικό σας σπίτι στο βουνό, προς 33€ τη βραδιά αν είστε δύο άτομα –ή 65€ τη βραδιά αν είστε παρέα των έξι ατόμων.
– Το Ξενοδοχείο Milton, στο Μαυροβούνι, δύο χιλιόμετρα έξω από το Γύθειο, είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τη Μάνη, και διαθέτει ωραία δωμάτια που κοστίζουν 35€ το δίκλινο (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό).
– Το Ξενοδοχείο Ηρακλής στην Ολυμπία έχει φωτεινά, ευρύχωρα δωμάτια είκοσι λεπτά με τα πόδια μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, στα 36€ το δίκλινο.

Στη Λίμνη Πλαστήρα και τα πέριξ της…

– Το Πανδοχείο της Καστανιάς, στο ομώνυμο χωριό, προσφέρει στούντιο με μικρό κουζινάκι και θέα στο βουνό, με 50€ το δίκλινο.
– Το Πανόραμα, στα Επινιανά της Ευρυτανίας, 15 χιλιόμετρα από τη λίμνη, προσφέρει πανέμορφα δωμάτια με φανταστική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω τους, στα 35€ το δίκλινο με πρωινό.
– Ο ξενώνας Κυρά Νίκη, στα Άγραφα, επίσης περί τα 15 χιλιόμετρα από τη λίμνη, διαθέτει ευρύχωρα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια στα 50€ το δίκλινο.

Στα ορεινά και τα παράλια της Ηπείρου

– Ο ξενώνας Kasaria στο Χαλίκι, 26 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο, διαθέτει απλά αλλά περιποιημένα δωμάτια με θέα στο βουνό και το ποτάμι, στα 40€ το δίκλινο με πρωινό.
– Ο ξενώνας Filoxenia στην Κόνιτσα είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε όσο περισσότερα Ζαγοροχώρια και Μαστοροχώρια αντέχετε. Τα απλά και όμορφα δωμάτιά του κοστίζουν 40€ το δίκλινο.
– Το Lydia Rooms & Studios είναι ό,τι πρέπει για να αφήσετε την Πρέβεζα να σας εκπλήξει ευχάριστα. Τα φροντισμένα του δωμάτια κοστίζουν 40€ το τρίκλινο με θέα θάλασσα.
– Τα ενοικιαζόμενα στούντιο Γερακοφωλιά στην Κόνιτσα απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στα απίστευτα τοπία γύρω τους, και δεν κοστίζουν περισσότερα από 38€ το δίκλινο.
– Ο Ξενώνας Όνειρο στο Βουργαρέλι της Άρτας είναι βάση ιδανική για να εξερευνήσετε τα Τζουμέρκα. Τα δωμάτιά του είναι λιτά αλλά περιποιημένα, και το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 35€ το δίκλινο (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό).

Πηγή