Μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων που ενδεχομένως υποδηλώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για προσωπική ασφάλεια, ζητούν οι γυναίκες στα ταξίδια, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, που παρουσιάσθηκε κατά το Παγκόσμιο Συμπόσιο Επιβατών στις Αερομεταφορές, στη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα, κατά την πραγματοποίηση κράτησης για πτήση, λιγότερες γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες δήλωσαν προθυμία να κοινοποιήσουν επιπλέον προσωπικές πληροφορίες (όπως διεύθυνση στον προορισμό, λόγο ταξιδίου και φωτογραφία) με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία της κράτησης (66,8% των γυναικών έναντι 72,4% των ανδρών, παγκόσμιος μέσο όρος 70,4%).

Η ταυτοποίηση με βιομετρικά στοιχεία προτιμάται από το 60,7% των γυναικών αλλά το 65,4% των ανδρών (παγκόσμιος μέσος όρος 63,7%).

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών τσεκ ιν προτιμάται από το 50,1% των ανδρών, όμως το 45,5% των γυναικών (παγκόσμιος μ.ο. 48,5%).

Στη βελτίωση της εμπειρίας επιβίβασης στο αεροσκάφος, οι προτεραιότητες των επιβατών έχουν ως εξής…

1. Ζητήματα υπέρβαρων αποσκευών

Παγκόσμιος μ.ο. – 37%

Γυναίκες – 40,4%

Άνδρες – 35,1%

2. Διαθεσιμότητα αυτοματοποιημένων πυλών επιβίβασης

Παγκόσμιος μ.ο. – 38%

Γυναίκες – 33,2%

Άνδρες – 40,6%

Ακόμα, οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ακρίβεια και την πληρότητα της ενημέρωσης σε σχέση με τις λεπτομέρειες του δρομολογίου. Στην επιλογή 2 χαρακτηριστικών που θα βελτίωναν την εμπειρία μεταφοράς σε αεροδρόμιο, οι γυναίκες αποδείχθηκαν πιο υπομονετικές με τη διαδικασία αλλά με μεγαλύτερο ενδιαφέρον να γνωρίζουν που πηγαίνου…

1. Χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από έλεγχο ασφάλειας κατά τη μετάβαση στο αεροδρόμιο

Παγκόσμιος μ.ο. – 64,7%

Γυναίκες – 59,1%

Άνδρες – 67,4%

2. Να γνωρίζουν τους τερματικούς σταθμούς αναχώρησης την ώρα της κράτησης

Παγκόσμιος μ.ο. – 39,7%

Γυναίκες – 46,2%

Άνδρες – 36,6%

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα της Hitwise η πλειονότητα (57,8%) των χρηστών που επισκέπτονται ιστοσελίδες καταλυμάτων είναι γυναίκες. Το 60% των επισκεπτών σε ιστοσελίδες ενοικίασης σπιτιών είναι γυναίκες και το 31% γυναίκες ηλικίας 18-44.

Πηγή