Το ταξίδι σημαίνει ανακάλυψη νέων τόπων, γνωριμία με διαφορετικούς ανθρώπους και εναλλακτικές κουλτούρες… Πώς γίνεται λοιπόν να αφήνεις μία τέτοια ευκαιρία να φεύγει από τα χέρια σου;

Από μικρή με εξίταρε η ανακάλυψη νέων προορισμών και τα πολύωρα road trip όπου μπορείς να δεις από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου ενδιαφέροντα και ξεχωριστά τοπία.

Για μένα το ταξίδι δε σημαίνει τουρισμός και δη εμπορευματοποιημένος τουρισμός. Σίγουρα θα επισκεφτείς και τα πολύ γνωστά μέρη πάνω στα πλανήτη, αυτά που από πολλούς χαρακτηρίζονται mainstream ή αλλιώς συνηθισμένα.

Ωστόσο, είναι ο τρόπος που θα «εκμεταλλευτείς» ένα μέρος. Μπορεί για παράδειγμα να πας στην Σαντορίνη και να βρεις μία δική σου γωνιά μακριά από την πολυκοσμία και τον όχλο, ώστε να απολαύσεις γαλήνια το ηλιοβασίλεμα. Αντίθετα, μπορεί να επισκεφτείς ένα άκρως ερημικό και ήσυχο μέρος και να βρεις δικούς σου τρόπους διασκέδασης που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σου στα ύψη και θα απογειώσουν το ταξίδι σου.

Το ταξίδι είναι υποκειμενική υπόθεση. Η μόνη σταθερά του είναι το γεγονός ότι σε βοηθάει να ανοίξεις τα φτερά σου και να νιώσεις ελεύθερος/η. Απαγκιστρωμένος/η από κάθε έγνοια της καθημερινότητας, που σε βασανίζει, σου δημιουργεί άγχος ή στεναχώρια.

Προσπάθησε, λοιπόν, κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία ή που βρίσκεις λίγο ελεύθερο χρόνο, να ταξιδεύεις. Να δραπετεύεις σε μακρινούς προορισμούς που σου χαρίζουν μία διαφορετική αίγλη και σε γεμίζουν με ενέργεια για τη δύσκολη συνέχεια του στίβου της ζωής σου!

Πηγή