Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018
Πορτίτσα, η γνήσια ομορφιά των Γρεβενών

Πορτίτσα, η γνήσια ομορφιά των Γρεβενών

Ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα

Τα Γρεβενά είναι ένας τόπος απαράμιλλης ομορφιάς με πανύψηλα βράχια, άγριο και συνάμα γαλήνιο τοπίο, με τον ποταμό Βενέτικο να κυλά και από πάνω του να δεσπόζει το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας. Και όλα αυτά συνδυάζονται με τρόπο μοναδικό στο ομώνυμο φαράγγι των Γρεβενών, κάνοντάς το να θυμίζει εικόνα από καρτ ποστάλ.

Λίγα λόγια για το Γεφύρι της Πόρτιτσας

Το δίτοξο Γεφύρι της Πόρτιτσας έχει μια μεγάλη καμάρα νότια με άνοιγμα 13,80 μέτρα και μια μικρή βόρεια με άνοιγμα 5 μέτρα. Το συνολικό του μήκος είναι 34 μέτρα και το πλάτος του 2,70 μέτρα, το δε συνολικό του ύψος φτάνει τα 7,80 μ.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Σπήλαιο του νομού Γρεβενών και κατασκευάστηκε το 1743 με χρήματα της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Σπήλαιο.

Μπορείτε να το επισκεφθείτε είτε με το αυτοκίνητο, ακολουθώντας τον δρόμο που ξεκινάει από το χωριό, είτε με τα πόδια από το λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινάει δίπλα από το δημοτικό σχολείο του χωριού.

Είναι ίσως το δημοφιλέστερο γεφύρι του νομού Γρεβενών, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται και στέκεται στην είσοδο του ομώνυμου φαραγγιού το οποίο επίσης είναι μοναδικής, απαράμιλλης ομορφιάς.

Η ομορφιά του τοπίου που περιβάλλει το φαράγγι και το γεφύρι του είναι ασύλληπτη!

Πηγή