Για 3η συνεχή χρονιά η AEGEAN υλοποιεί το Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών “Κοντά στους Νέους”, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, προσφέροντάς τους 8 εισιτήρια το χρόνο (Οκτώβριος-Σεπτέμβριος) για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Σε περίπτωση που το δρομολόγιο μεταξύ του τόπου διαμονής και της πανεπιστημιακής σχολής των δικαιούχων φοιτητών έχει και ενδιάμεσο σταθμό (π.χ. Κύθηρα-Αθήνα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη), τα εισιτήρια που θα δικαιούνται διπλασιάζονται για να καλύψουν το δρομολόγιο αυτό.

Στόχος του προγράμματος είναι να στηρίξουμε τους νέους στο αυτό το ξεκίνημα και να τους διευκολύνουμε στις μετακινήσεις τους από και προς τον τόπο διαμονής τους και το πανεπιστήμιό τους, προκειμένου να επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν τις οικογένειές τους. Η πρωτοβουλία αυτή, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 αφορά σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές στα νησιά άγονης γραμμής (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελλόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και 150 νεοεισαχθέντες φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ήδη, κατόπιν υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, συνολικά 500 φοιτητές (250 νεοεισαχθέντες το 2013 και 250 νεοεισαχθέντες το 2014) εξαργυρώνουν τα προνόμια του προγράμματος και θα λάβουν από την AEGEAN και την Olympic Air, συνολικά περισσότερα από 22.000 εισιτήρια, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η επιλογή των φοιτητών βασίζεται τόσο στην επιτυχή εισαγωγή σε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο όσο και σε συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να επωφεληθούν οι νέοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αφού πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πηγή