Τρίτη, Ιανουάριος 23, 2018
Η κωπηλασία είναι το νέο fitness trends…

Η κωπηλασία είναι το νέο fitness trends…

Σερφάροντας στο διαδίκτυο δεν μπορεί να μην έχετε βρεθεί, έστω και τυχαία, μπροστά σε κάποια αναφορά στην κωπηλασία. Αυτή την περίοδο είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη γυμναστική σε όλο τον κόσμο όπου πολλοί παίρνουν θέση στο κωπηλατοεργόμετρο για να δοκιμάσουν την διάσημη προπόνηση.

Οι εικόνες που μου ήρθαν ακούγοντας κωπηλασία ήταν εκείνες στο House of Cards, όπου το ζεύγος Underwood όταν δεν μπορούσε να βγεί για τρέξιμο, έκανε αυτή την προπόνηση στο σπίτι.  Πρίν απο λίγους μήνες στο γυμναστήριο για πρώτη φορά θαύμασα τους θαρραλέους να προπονούνται στο κωπηλατοεργόμετρο και δεν μπορώ να πώ ότι δεν ζήλεψα λίγο…. Ιδιαίτερα όταν διαβάζω ότι με αυτό τον τρόπο εκγύμναστης δουλεύει το 83% των μυών του σώματος μας!

Στον κόσμο των σπορ οι πιο fit αθλητές θεωρούνται οι κωπηλάτες και οι boxer. Τώρα μπορείτε και εσείς να ανήκετε στους πρώτους!

Πρόκειται για την τελευταία τάση σε ότι αφορά την άσκηση στη Νέα Υόρκη και σε  Ευρωπαϊκές πόλεις. Γίνεται πάνω σε κωπηλατοεργόμετρα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες αθλητές κωπηλασίας, όταν εκείνοι δεν μπορούν να βγουν στο νερό.

Θέλετε ένα γραμμωμένο και κομψό σώμα; Η κλειστή κωπηλασία είναι εδώ γι’ αυτό.

Η κλειστή κωπηλασία είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ. Δεν έχει καμία σημασία η ηλικία, το βάρος ή η φυσική κατάσταση του ατόμου που θέλει να αθληθεί. Υπάρχουν αθλητές ακόμη και στην τέταρτη ηλικία (80+) που συνεχίζουν να ασκούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή δεν κάνει διακρίσεις, ακόμη και κάποιος που είναι υπέρβαρος και δεν μπορεί να συμμετέχει σε άλλα προγράμματα, εδώ μπορεί ναασκηθεί με ασφάλεια.

Πρόκειται για μια άσκηση, η οποία δεν καταπονεί τις αρθρώσεις του σώματος (δεν έχει κραδασμούς) και έτσι είναι άριστη ακόμη και για αποκατάσταση. Προσφέρει εξαιρετική μυική ενδυνάμωση όσο και αναπνευστική βελτίωση. Ακολουθώντας την σωστή τεχνική δεν έχει τραυματισμούςΚαίει θερμίδες (400-800 σε λίγο λιγότερο από μια ώρα, ανάλογα με την ένταση με την οποία ασκείστε) και βοηθά στη μείωση του λίπους. Ασκεί ταυτόχρονα το 83% το μυών του σώματος δηλαδή όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες και αρκετές μικρότερες. Τονίζει τους γλουτούς και τα πόδια ενώ φτιάχνει καλοσχηματισμένους ώμους και χέρια.

Είναι μια άσκηση που από την πρώτη επαφή, θα σας κάνει να νιώσετε αυτοπεποίθηση, και ότι το σώμα σας είναι δυνατό και μπορεί να ανταποκριθεί. Ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης, εξαρτάται από τις δικές σας απαιτήσεις, μιας και όσο πιο έντονα κάνετε την άσκηση, τόσο πιο έντονη γίνεται.

Μελέτες έχουν δείξει ότι με την σωστή τεχνική βοηθά στην ενδυνάμωση της μέσης, έχοντας σαν όφελος τον περιορισμό των προβλημάτων της.

Τέλος σας «αναγκάζει» να συγκεντρωθείτε στην οθόνη πληροφοριών, με αποτέλεσμα να μπορείτε να πειθαρχήσετε στη σκέψη σας (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι συχνά θα πρέπει να «αδειάσετε» το μυαλό σας) έχοντας ως επακόλουθο τελειώνοντας την άσκηση σας να νιώθετε τρομερή ευεξία αλλά και διαύγειαΌσο για το γυμνασμένο και εύρωστο σώμα, αυτό είναι απλά μια παρενέργεια της άσκησης  …..

Αυτή είναι η άσκηση που θα σας γυρίσει πίσω στο χρόνο…

Πηγή