Η πρώτη φωτογραφία για την εφαρμογή Instagram τραβήχτηκε από τον ιδρυτή του, Kevin Systrom, τον Ιούλιο του 2010 σε ένα ταξίδι του στο Μεξικό.

Από εκείνη την μοιραία ημέρα, το δημοφιλές app φιλοξενεί περισσότερες από 16 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και οι ταξιδιώτες έχουν κάνει το «instagramming» ένα ουσιαστικό κομμάτι του κάθε ταξιδιού τους.

Εκτός από συνηθισμένες φωτογραφίες με τα πόδια στην παραλία και τα selfies σε γνωστά αξιοθέατα, οι χρήστες της εφαρμογής που ταξιδεύουν συχνά, ανακαλύπτουν νέες ιδέες για μοναδικά hashtag, δηλαδή λέξεις ή φράσεις – κλειδιά, που περιγράφουν το θέμα της φωτογραφίας, για κάθε κομμάτι του ταξιδιού τους. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα! Χρησιμοποιήστε τα κι εσείς!

# kicksonaplane

Οι φωτογραφίες, που ακολουθούνται από τη φράση # kicksonaplane είναι αυτοπροσωπογραφίες, με επίκεντρο τα παπούτσια του ταξιδιώτη, που κάθεται στη θέση του στο αεροπλάνο, έτοιμος για μια νέα περιπέτεια. Το hashtag ξεκίνησε από τον Marcus Troy, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία με τα αθλητικά του παπούτσια σε μια πτήση της Air Canada στο Τορόντο. Οι followers του ακολούθησαν το παράδειγμα του και σήμερα το hashtag περιλαμβάνει περίπου 3.000 εικόνες.

# airportcarpet

Ποιος θα φανταζόταν ότι το σχέδιο του χαλιού ενός αεροδρομίου θα μπορούσε να εμπνεύσει μια φωτογραφία και πολύ περισσότερο ένα hashtag! Θα βρείτε περισσότερες από 800 εικόνες κάνοντας αναζήτηση με το #airportcarpet, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ το # hotelcarpet και ακόμα και το # vegascarpet.

# below10kfeet

Δίνοντας μια επιπλέον ώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρεις αεροπορικές εταιρείες, οι JetBlue, American Airlines και Delta, γιόρταζαν το τέλος της απαγόρευσης της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών σε ύψος κάτω από 10.000 πόδια, ζητώντας από τους επιβάτες τους να μοιράζονται φωτογραφίες με τη φράση # below10kfeet. Το hashtag περιλαμβάνει πλέον φωτογραφίες με εντυπωσιακή θέα από τις πόλεις, που αρχίζουν να φαίνονται καθώς το αεροσκάφος κατεβαίνει.

Αν σας αρέσει το # below10kfeet, χρησιμοποιείστε και το # fromtheplanewindow, για φωτογραφίες από το παράθυρο του αεροπλάνου, χωρίς υψομετρικούς αποκλεισμούς.

#continentalbreakfast

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ειδικά όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλλαγές ώρας και ημέρας και μεγάλες βόλτες σε αξιοθέατα. Δεν είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, που η ρουτίνα του πρωινού σε ένα ξενοδοχείο, έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές hashtag.

Αν σας αρέσει το # continentalbreakfast, δείτε επίσης το # airplanefood, που είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά με φωτογραφίες από γεύματα σε τραπεζάκια αεροπλάνων.

#disneybound

Στη λίστα του Instagram με τις πιο πολυφωτογραφημένες τοποθεσίες του 2013 η Disneyland και Disney World κατέκτησαν τις δύο από τις πέντε κορυφαίες θέσεις. Τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται τα πάρκα ψυχαγωγίας κάθε χρόνο φτιάχνουν ομάδες με τα δικά τους hashtags. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το Disneybounders, με επισκέπτες που φορούν ρούχα εμπνευσμένα από τους αγαπημένους τους χαρακτήρες της Disney.

# TravelCat

Το Instagram είναι χωρίς αμφιβολία γεμάτο χαριτωμένες φωτογραφίες ζώων και οι γάτες έχουν την τιμητική τους με πάνω από 55.000 φωτογραφίες με το hashtag# lolcat. Σχεδόν πριν από δύο χρόνια , ο χρήστης Jaunted ξεκίνησε το hashtag # TravelCat, που περιλαμβάνει έναν συγκεκριμένο τύπο εικόνας, δηλαδή αδέσποτες γάτες που «ποζάρουν» μπροστά σε δημοφιλή αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο.

Πηγή